over ons

logo

de vereniging

Onze vereniging is opgericht op 8 oktober 2013 in Makkum en heeft haar botenhuis op een mooie locatie aan de 1e insteekhaven van het Makkumer Diep. Wij beschikken over een prachtige authentieke sloep, de Pulp Fiction.

Bij onze vereniging kun je op een ontspannen recreatieve manier sloeproeien. Het wedstrijd seizoen duurt van april tot het eerste weekend van november. Daarnaast proberen wij, zolang het weer het toelaat, door te roeien in de winter. 

Algemeen

De Roeivereniging Ijsselmeerminnen is ‘gehuisvest’ in Makkum, achter de loods van de firma gebroeders Hogeboom, als sinds de oprichting onze trouwe sponsor. Hier ligt ons boothuis, van hieruit starten onze trainingen. Deze locatie is goed bereikbaar met auto of fiets. We hebben geen eigen accommodatie voor omkleden, douchen, toiletgebruik of een bar. Dit maakt de sport wel lekker primitief en eenvoudig, en op deze manier kunnen we de contributie laag houden.

Meestal wordt woensdagavond na de training een borrel genuttigd in café Romano, ook al sinds oprichting een trouwe sponsor. Hier zijn we altijd welkom, stinkend naar zweet of niet, Romano en Diana zorgen altijd voor een drankje en een hapje. Ook is hier de tentoonstelling van onze oneindig veel gewonnen bokalen te zien.

Onze leden

De vereniging kent een heel klein aantal leden. Al deze leden zijn recreatief roeier, d.w.z. een of twee keer per week kilometers roeien op het IJsselmeer. Daarnaast worden ieder jaar ongeveer 12 wedstrijden geroeid, dit kan in Friesland zijn maar ook in het midden of zuiden van het land.We hebben bewust voor dit formaat vereniging gekozen om alles minimalistisch te houden. We zijn een stel dames (en heer) die eigenlijk maar 1 doel hebben: lekker met elkaar sporten in de buitenlucht. Mooie bijkomstigheid is dat we toch fanatiek genoeg zijn om hele leuke prestaties neer te zetten in de competitie en op zich zelf staande wedstrijden.

Alle leden hebben een rol binnen onze vereniging. Dit kan variëren van het meehelpen bij het sloep te water later, het schilderen van de riemen, het schrijven van wedstrijdverslagen of het onderhoud van de sloep of het botenhuis.

Het bestuur: