roei mee

Alles over sloeproeien bij de IJsselmeerminnen

Of je nu 16 jaar bent of 56, roeien is voor iedereen. Bij mooi weer of met wind en regen, het gevoel als je met je sloep door het water glijdt is niet te beschrijven, dat moet je ervaren! Tijdens het roeien zit je op een bankje met je voeten in een steun. Ondanks dat train je met roeien toch al je spieren omdat deze bij iedere slag aangespannen worden. De kans op blessures is klein omdat je lijf geen harde klappen of onverwachte draaiingen hoeft op te vangen. Het lijkt een zware sport voor de rug, echter als de beweging op de juiste manier en met de juiste houding uitgevoerd wordt is het juist erg goed voor je ‘core’. De meeste roeiers merken dat hun houding (zitten, staan, lopen) verbetert na een aantal trainingen. Roeien is dus een veilige sport voor alle leeftijden.

Trainen

De stuurman of vrouw telt in een bepaald ritme, dit ritme wordt gevolgd door de slagroeiers op het eerste bankje. De slagroeiers worden gevolgd door de roeiers die daar achter zitten. De kunst is om dit zo strak en synchroon mogelijk te doen, op deze manier kun je de sloep zo strak mogelijk door het water verplaatsen. Bij glad water is dit relatief eenvoudig, bij flinke golfslag is dit een uitdaging!

Wedstrijden

Tijdens trainingen midden in het wedstrijd seizoen wordt er stevig doorgeroeid en is er weinig ruimte voor geklets, gelukkig is daar voor en na de training wel tijd voor! En na de wedstrijden uiteraard nog meer, sloeproeien staat bekend om zijn gezelligheid rond de wedstrijden. Van de strijd op het water is na de finish niks meer te merken, iedere wedstrijd wordt gekenmerkt door een feesttent met muziek waar alle roeiers hun blaren koelen met een koud drankje.

CoronaProof

Momenteel trainen we binnen de mogelijkheden van de Coronomaatregelen, op 1,5 afstand en met max 4 roeiers in de sloep.

ZwarteWaterRace2020
Lid worden?

Wil je meer bewegen, je geest en buikspieren trainen en deel uitmaken van een fanatiek en gezellig damesteam? Aarzel dan niet en neem contact op! Als je twijfelt of het roeien wel iets voor je is, kun je gerust drie keer gratis meetrainen om daar achter te komen. De dames van de Pulp Fiction trainen van maart tot november op maandag- en woensdagavond. De trainingen starten om 19.00 uur en variëren van duur. We hebben korte interval trainingen en langere duurtrainingen, of gewoon gezellige trainingen. Dit hangt af van de periode in het jaar

Trainingstijden

Trainingen iedere maandagavond en woensdagavond om 19:00, eindtijd varieert.