nieuws

Wedstrijdverslag

Zwarte water race 2021

Wat een feest, na zo’n lange tijd weer de kriebels, zes keer checken of alles in de tas zit, waterflessen geprept, brood gesmeerd en het bier goed koud. Bier? nee ballast bedoelen we… in de naam van de wetenschap en optimale gewichtsverdeling.

Ruim op tijd voor het kranen arriveren we in een super rustig Zwartsluis. Het lijkt haast nog wel stiller dan bij de Coronaversie van vorig jaar maar gelukkig met dezelfde fantastische koffietruck. Het weer is droog, niet te warm en de spanning begint wat toe te nemen. Onze kanjers op slag moeten nog stellen, we hebben nog nooit in deze wedstrijdopstelling getraind dus nog snel een laatste slok koffie, langs de ceremoniële “Heeft jouw Dixie wel papier?”-file en in de sloep. Dat papier maakt trouwens niks uit volgens Liek, iets met ‘krijg toch een zeiknatte broek en als je wat ruikt ben ik het’ 😉

Bijna hadden we een sleepje van de KNRM, wie niet waagt… maar helaas, zelf roeien we rustig naar de start. Wat maf zo zonder publiek in het centrum maar geweldig om alle andere sloepen weer te zien. De spanning is te snijden! We starten als 3e om 11:03, voor ons de WetterWrotter uit Grou en Gia’s Zusje uit Rutten, na ons Tréwes3 uit Aldeboarn. Er wordt nog even moed ingesproken vanuit AbuDhabi en het thuisfront zit klaar voor de livestream van Sloepvolgen.nl

Dan begint het eerste aftellen, kippenvellenmomentje. Wat hebben we dit toch vreselijk gemist.. “Zusje nog 30 seconden, Lyts Frisia klaarmaken voor start.  5, 4, 3, 2, 1….”en BAM daar gaat Zwaan, vol enthousiasme gestart. Dat doen we nog een keer! Nu met z’n allen op ons startschot. We gaan mooi weg met gelijk 2 bruggen, SB toe en BB gaat door, op naar Zusje. Nog voor dat we goed en wel de bocht om zijn is Zusje al in zicht, we gaan lekker! 

Er staat een behoorlijke wind en een gekke stroming Zwartsluis uit. Het eerste gedeelte is richting Genemuiden, daar gaan we via twee keerboeien weer terug naar de Grote Kolksluis, met de Azorean High op de hielen door het centrum en via het Meppelerdiep bikkelend het Zwarte Water weer op. Daar vliegen ze voorbij maar dat zat in de planning.. maar Tréwes3, waar blijven ze?! Hendrikes roept ‘Hoe langer we ze voor blijven hoe beter!’ Stiekem tellen we de seconden als we langs een boei komen, ze moeten ons inhalen èn een paar minuten goedroeien willen ze boven ons finishen vandaag. 

Met een 1 uur en een kwartier zijn we om de keerboeien bij Hasselt en zien we achter ons dat de Vrouwe Geertruida Tréwes inhaalt, ze komen allebei steeds een stukje dichterbij. Kom op meiden, tandje erbij, en van een al vet mooie 9km/u rammen we door naar 9,2!! Nog een klein stukje en de sluis is weer in zicht, nog steeds niet ingehaald! Het is maar goed dat Tessa en Wyts tot rust manen want de adrenaline spuit eruit! 

Voor de laatste keer gaan we de bocht om en recht op de finish af, eindsprint van brug naar brug en dan… Gefinished!!!! Geen twijfel mogelijk, 1e! Nailed it again! Enneh, die extra ballast hebben we niet meer nodig nu toch? Doe mij er maar een 😀

De roeiersmaaltijd en prijsuitreiking zijn weer fantastisch georganiseerd door Roeivereniging Zwartsluis ondanks de hoosbui is het superfijn om de andere teams weer even te spreken en als de prijsuitreiking begint schrikken we ons eerst een ongeluk, Azorean High op 3?! Die hadden we niet zien aankomen! Vrouwe Geertruida Sneek, 2e plaats, gefeliciteerd dames!! En dan op de eerste plaats, … met 70watt…. Whohoho wacht wat?!? we kijken elkaar even vol ongeloof aan.. zei hij nou 70 watt?!? WTF!! 1e met (achteraf op de officiële uitslag gepubliceerde) 71,62 watt Wooohoo!

We trainen op maandag- en woensdagavond van 19:15 tot ongeveer 20:30 vanuit de 2e insteekhaven in Makkum (t.o. de nieuwe loods van Feadship). In September trainen we, op de wedstrijddagen, na op zaterdagochtend van 10:00 tot ongeveer 11:30. 

Wil je een keertje mee voor een proefles meld je dan aan via de contact pagina of stuur een mailtje naar ijsselmeerminnen@live.nl. Dan nemen we contact met je op om af te spreken wanneer je graag zou willen en wanneer er plek is. 

Liever direct contact? Bel 06-25364446 

Corona update

we gaan weer van start

Omdat per 14 maart versoepelingen zijn afgekondigd en er weer met 4 gesport mag worden hebben wij de trainingen weer hervat. Uiteraard op 1,5 meter en met max 4 roeiers in de sloep. De eerste training was een feestje! …